Wat is een glasschilderij?

Wat is een glasschilderij?

In deze blog gaan we als eerst kijken naar wat een glasschilderij precies is. Er zijn diverse soorten materialen die worden gezien als glasschilderij. Zo zijn schilderijen die worden geprint op gehard glas en op plexiglas. Naar deze laatste gaan we in deze blog voornamelijk kijken.


Een plexiglas schilderij glanst schitterend, hierdoor komen de kleuren van de hoogwaardige prints helemaal tot zijn recht. Plexiglas schilderijen zijn een verrijking voor vele inrichtingen, gezien het ruimtes tot leven brengt. Bovendien is het ophangsysteem bij alle plexiglas schilderijen volledig naadloos aan de achterzijde weggewerkt. Hierdoor heb je dus nooit last van lelijke ophang constructies.

 

Wat maakt een plexiglas schilderij nog meer zo bijzonder?

Naast dat een plexiglas schilderij levendige en sprekende kleuren heeft. Staat het er ook om bekend alle details tot in de perfectie te tonen.

Kijk maar naar het schilderij hiernaast. Hierbij is elk grassprietje te zien.
Doordat de print aan de achterzijde wordt gedrukt zijn ze ook nog eens kras bestendig en UV-gehard. Dit maakt de schilderijen van plexiglas dus niet alleen ideaal voor binnenshuis maar ook voor in, bijvoorbeeld: de tuinoverkapping.

Glasschilderijen zijn er in verschillende formaten en designs.

Heb je een moderne inrichting en wil je dit uitstralen met je wanddecoratie dan zijn de collecties; abstract of brands & icons wellicht iets voor jou.

Hou je meer van een landelijk gevoel waarbij het vrije gevoel van de natuur spreekt. Dan is er ook een uitgebreide collectie; nature & animals. De nature collectie is volledig gemaakt door onze eigen fotografen die in de natuur de mooiste foto’s hebben gemaakt. Ook de collectie skylines kan een mooie toevoeging zijn in je interieur. Deze zorgen er namelijk voor dat er diepte ontstaat in jouw ruimte. 

Heb je zelf een prachtige foto, of een waardevol moment vastgelegd?

Om al je eigen herinneringen tastbaar te maken kan je ook je eigen glasschilderij ontwerpen. Hierover lees je in de blog: ontwerp je eigen schilderij meer.